Canon Powershot SX740 HS zwart Travel Kit.
De camera is licht en compact maar voelt toch stevig aan en ligt goed in de hand. Voor in de broekzak vind ik hem toch nog te groot (was de Canon Ixus gewend). De anti slip grips vind ik erg fijn, maar dit is wel de rede dat ik voor zwart heb gekozen en niet voor zilver (vanwege de taupe kleur).
Ik heb de camera nu een paar weken en hem gebruikt op vakantie. Maakt prachtige, scherpe foto’s en ook bij weinig licht maakt hij zonder flitser prima foto’s. De flitser zelf vind ik iets minder. Als je de flitsstand op automatisch zet gaat de flitser niet zelf open maar moet je dit handmatig doen. De flitser geeft wel veel licht en werkt goed.
De 40x zoom is echt fantastisch. Helemaal ingezoomd kun je zonder statief en uit de hand nog een hele mooie scherpe foto maken. Er zitten veel instellingen op die al kende van de Canon Ixus, maar ik gebruik meestal de Auto en de Scene modus. De camera is lekker snel en maakt weinig geluid bij het in en uit zoemen. Ook de accu gaat lekker lang mee. Een volle accu de hele dag gebruikt, veel in en uit gezoomt, aan en uit gezet, ongeveer 140 foto’s gemaakt, een paar kleine filmpjes gemaakt en de accu was nog niet leeg aan het einde van de dag. De opname knop om te filmen vind ik lastig (zit iets verdiept) en niet op een fijne plek zitten. De knop om te verbinden met je smartphone raak je regelmatig aan als je de camera vast hebt. Deze twee knopjes mogen wat mij betreft omgedraaid worden. Het kantelbare scherm is handig en stevig.
Het overzetten van de foto’s naar een PC werkt goed en simpel met de wifi (toch jammer dat er niet een kabeltje bij geleverd zit en de aansluiting er een speciaal voor een Canoncamera kabel is).
Kortom een leuke camera die mooie scherpe foto’s maakt met een geweldige zoom.
Minpunten
- Flitser handmatig uitklappen